Degustare tematică – Seară românească

În seara de 28 noiembrie 2017 unii membri ai Asociației pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime, împreună cu invitații lor,  au sărbătorit Ziua Națională „unind” vinuri din șase regiuni ale României, alese și prezentate cu pricepere de către colegul nostru Bogdan Bocșe. Vinurile și-au „dat mână cu mână” cu mâncăruri tradiționale ale respectivelor regiuni, gătite, cu meșteșugul cu care deja ne-a obișnuit, de către maestrul bucătar Nelu Matei împreună cu ajutoarele sale, Raul Cozman și George Porumb și servite cu măiestrie de către Csaba Koller (căruia îi mulțumim și pentru fotografii).

Partea culturală a fost asigurată, prin bunăvoința colegului Dan Bologan, de către bass-baritonul Florin Ganea.

Au fost „unite” următoarele regiuni, cu vinurile și preparatele tradiționale aferente:

– Crișana – Mustoasă de Măderat Clarus Brut, Balla Geza + Ficat de gâscă gătit în untură cu legume și pâine prăjită

– Transilvania – Fetească Regală 2016, Liliac + Scoverzi cu carne de rață și sos de brânză maturată

– Oltenia – Negru de Drăgășani 2016, Prince Stirbey + Pastramă de vițel în sos de vin roșu cu mămăliguță oltenească

– Dobrogea – Băbească Neagră 2015, Crama M1 Atelier + Musaca dobrogeană

– Muntenia – Fetească Neagră Monogram 2013, Davino + Friptură muntenească (mușchiuleț împănat cu cârnați) cu cartofi țărănești

– Moldova – Grasă de Cotnari 2000 dulce (ca graiul regiunii), Cotnari + Mere coapte umplute cu prune și nucă