Degustare tematică – vinuri și … ulei de măsline din Portugalia

Seara de 1 noiembrie a fost o seară specială pentru membrii Asociației noastre. A fost o seară specială pentru că, prima dată în istoria noastră de 8 ani, am degustat pe lângă vinuri și ulei de măsline, dar a fost și mai specială deoarece la „catedră” s-a aflat profesorul, atât într-ale vinului (și, descoperire mai nouă, și într-ale uleiului de măsline) cât și în arta povestirii acestora, Adrian Butuc. Cu Adrian și carisma lui ne-am mai întâlnit de câteva ori, dar am constatat din nou că nu ne vom sătura niciodată. Așa că … mulțumim Adrian pentru o nouă seară memorabilă!

Am degustat uleiuri și vinuri deosebite, nu doar pentru noutatea pe care o reprezentau, dar și pentru frumoasa „nebunie” a creatorilor lor Francisco Ataide Pavao, Antonio Pavao, Carlos Lucas, Luis Seabra, Pedro Coelho, Osvaldo Amado, Filipa Pato și Luis Pato (căruia i-am dedicat și unele poze):

• uleiuri Casa de Santo Amaro Selection, Classic, Grande Escolha și Praemium
  • Ribeiro Santo – spumant brut 2011
  • Luis Seabra Vinhos – Granito Cru Alvarinho 2013
  • Pormenor – Branco 2015
  • Luis Pato – Pato Rebel Tinto 2010
  • Filipa Pato – Baga Tinto 2013
  • Luis Pato – Vinha Pan Tinto 2009
  • Marques de Marialva – Baga Reserva 2008
  • Marques de Marialva – Baga Confirmado Magnum 1991 (!)