Now reading
ROVINHUD WINE SHOW 2018

ROVINHUD WINE SHOW 2018

35 expozanți, 12 masterclassuri, 7 experți internaționali, 35 voluntari implicați pentru promovarea vinului de calitate în beneficiul persoanelor cu dizabilități, la ediția a 5-a ROVINHUD Wine Show, care va avea loc între 16-18 noiembrie la Hotel Timișoara.

 

“Festivalul nostru micuț dar cochet, construit pe principii simple și clare – vinuri, crame și masterclassuri de calitate, responsabilitate socială și promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități – a ajuns la ediția a 5-a. Dorim să oferim din nou iubitorilor de vin o experiență care să-i facă să aștepte cu nerăbdare ediția din 2019: cele mai bune vinuri din România și împrejurimi, masterclassuri de calitate și certitudinea că din nou vom folosi ”profitul” în beneficiul persoanelor cu dizabilități.” declară Szövérdfi-Szép Zoltán coordonatorul evenimentului.

 

Noutatea ediției o reprezintă faptul că pentru prima dată în România se va decerna premiul ”Vinificatorul anului”. Jurizarea s-a făcut prin nominalizarea de către fiecare vinificator a 3 colegi din țară, pe care aceștia îi consideră cei mai buni. Din toate propunerile se va crea un top cu primii 30, care vor vota primii cinci, iar aceștia din urmă vor alege în unanimitate unul dintre ei.

 

Anul acesta a crescut numărul cramelor și a distribuitorilor la maximul care poate fi găzduit în Sala Viena, respectiv 35, sperând ca la anul evenimentul să fie organizat într-un spațiu mai aerisit, în noul centru de evenimente al Hotelului Timișoara.

 

A crescut și numărul masterclassurilor la 12, dat fiind faptul că anul trecut au fost fost vândute toate biletele și există o cerere mare pentru acestea. Dintre cele mai așteptate masterclassuri amintim: Vinurile cu personalitate – episodul 3 cu Luiz Alberto fondatorul #winelover, Vinurile Vulcanice prezentate de Master Sommelierul canadian John Szabo, Vinurile Europei de Est cu Caroline Gilby MW și Roseurile Dunării cu Elizabeth Gabay MW. Dar vom fi și șampanii, vinuri de desert din Tokaj, sherry-uri fabuloase cu singurul ”Certified Sherry Educator” din România – Kormos Zoltán, degustări verticale, masterclass de supertoscane și Amarone, dar și de soiuri autohtone românești, toate acestea fiind oferite publicului larg profesionist sau dornic să învețe mai multe despre vin.

 

Deasemena se va organiza un masterclass dedicat exclusiv producătorilor de vin despre “Cum să vinzi vin în UK”, obținând informații extrem de utile de la Lilla O’Connor & Toronyi Zsuzsa specialiste în domeniu.

 

Așa cum v-ati obișnuit deja și anul acesta se vor prezenta ultimele cărți apărute în materie de viticultură, avându-i alături chiar pe autorii acestora: Caroline Gilby MW va vorbi despre “Vinurile Bulgariei, României și Republicii Moldova”, Elizabeth Gabay MW despre cartea “Roze – înțelegând revoluția roz” iar John Szabo MS va prezenta cartea Vinuri vulcanice – Sare, Cenușă, Putere”.

 

Ca în fiecare an, întreaga echipă, inclusiv experții internaționali se implică în mod voluntar atât pentru a sprijini întâlnirea dintre iubitorii de vin și producători, cât și pentru a aduce o schimbare în viața persoanelor cu dizabilități.

 

În România, aproximativ 19.000 de persoane cu dizabilități trăiesc în instituții rezidențiale de stat, în cele mai inumane condiții. Abuzurile de toate felurile sunt la ordinea zilei, rezidenții neavând niciun control asupra propriilor vieți, situație foarte bine descrisă în nuvela grafică ”Spune-mi Eli” din experiențele copreședintei Ceva de Spus, Elisabeta Moldovan. Din acest motiv întreg profitul obținut la ediția din acest an se va investi într-un nou serviciu de dezinstituțuinalizare a persoanelor cu dizabilități.

 

Se pot achiziționa bilete online atât la masterclassuri cât și în spațiul expozițional și încurajăm persoanele interesate să-și cumpere din timp bilete, dat fiind faptul că în doar 48h s-au epuizat toate biletele all-inclusive puse în vânzare, în prezent mai existând aproximativ 40 bilete la fiecare masterclass.

 

Pentru detalii privind programul, invitații, biletele accesați www.rovinhud.ro.

Serban Sincai

What do you think?